lauantai 10. maaliskuuta 2012

Ikkunat ja ovet paikoillaan!



Kovasti rupeaa muistuttamaan taloa :)

4 kommenttia:

  1. hei!
    mielenkiintoinen projekti meillä menossa. Mekin mietitään just näitä eps-harkkoja yhtenä vaihtoehtona. Ymmärsin että rakennatte pääsääntöisesti itse, onko rakentaminen ollut helppoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa että on ollut helppoa, kevyttä ja nopeaa, näin naisihmisenäkin pystyy kevyesti harkkoja käsittelemään :).

      Poista
    2. no niin olen mielessäni kuvitellutkin ;) valitettavasti en ole vielä saanut miestäni vakuutettua asiasta... Hän kun pelkää, että eps-harkoilla talonrakentamisesta tulee kallista ja hankalaa. Mieluummin siis ottaisi perinteisen talopaketin, jossa pystyksen tekee talotehtaan ammattilaisporukka.

      Poista
    3. Tietty talopaketti mahdollisimman valmiiksi tehtynä on helpompaa :) mutta en usko että halvemmaksi tulee. Tietysti tässä on myös maantietellinen juttu, ainakin täällä pk-seudulla on aikamoisen kallista tuo työvoima, joskin omalle työllekin pitää jotain arvoa laskea (mutta siitä ei tarvitse maksaa ;) ). Talopaketin kokoaminen on nopeaa mutta näillä eps-harkoillakin talon nousu oli erittäin nopeaa. Varsinkin jos rakentaa niillä 450mm harkoilla on seinien nostaminen helppoa ja nopeaa. Olemme nyt rakentaneet pohjaa lasiverannalle ja se tuli suurimmalta osin tehtyä 350mm harkoilla ja sen mitoittaminen niin että pystyraudat sai hyvin paikalleen oli hankalampaa, harkkoja joutui sahailemaan enemmän. Nyt jos aloittaisin rakentamisen haluaisin kokeilla noita 450mm muovi-insertti harkkoja, joskin tietysti betonin menekki niissä on suurempaa...

      Poista